Kauden ensimmäisen leirit takana ja kisat soudettu – näin sijoituin

Alkuvuoteni on ollut kiireinen. Ohjelmassa on ollut kotimaan ja ulkomaan leirejä sekä kauden ensimmäiset kisat, joiden tulokseen olen tyytyväinen, kirjoittaa Innoflamen sponsoroima soutaja Vilma Kangasmäki.

Lähdin tämän vuoden ensimmäiselle treenileirille jo tammikuussa. Vietin viikon Levillä viiden soutajan ja kahden huoltajan kanssa. Viikolle sattui erittäin hyvä hiihtokeli, joten hiihdin pitkiä lenkkejä. Hiihtokilometrejä kertyi useampi sata. Tein myös valmistavia treenejä tulevia sisäsoudun SM-kisoja varten. Leiri oli tehokas, ja meillä oli hyvä porukka kasassa, mikä teki leiristä vielä paremman.

Leviltä palattuani suuntasin katseeni kohti sisäsoudun SM-kisoja, jotka kisattiin Pasilassa seuraavana viikonloppuna. Harjoittelin kilpailuviikolla aika kevyesti ja keskityin palautumiseen.

Kisamatkanani oli 2 000 metriä ja tavoitteenani parantaa omaa ennätystä. Kisa tuntui erittäin hyvältä, ja oma ennätys sieltä lopulta tuli. Onnistuin parantamaan kahdessa kuukaudessa aikaani viisi sekuntia ja vuoden aikana kuusitoista sekuntia. Kisasin naisten avoimessa sarjassa, ja sijoituin toiseksi. Sisäsoutu ei ole ikinä ollut vahvuusalueeni tai lempipuuhaani, joten olen tyytyväinen tähän kehitykseen ja uuteen ennätykseeni.

Kisojen jälkeen en ehtinyt olla aloillani, koska jo heti seuraavana maanantaina lähdin vuoden ensimmäiselle ulkomaan leirille Italiaan. Pääsin soutamaan tuttuun paikkaan Vareseen, jossa olin marraskuussa leireilemässä kuukauden.

Vietin Varesessa kaksi viikkoa, ja pääsin taas mukaan treenaamaan italialaisten treeniryhmään. Tuntuu, että olen jo osa ryhmää ja minulla on toinen “perhe” Italiassa. Pääsin myös kisaamaan heidän kanssa. Ensimmäinen kisa oli Torinossa, ja siellä kisasin nelikossa. Joukkue koostui lisäkseni kahdesta italialaisesta ja yhdestä sveitsiläisestä. Kyseessä oli pitkän matkan kilpailu, eli kisamatka oli neljä kilometriä. Sijoituimme neljänneksi. Oli hienoa päästä näkemään kansalliset kisat Italiassa. Kisojen mittakaava oli huomattavasti isompi kuin Suomessa.

Toiset kisat olivat Pusianossa, Como-järven lähettyvillä. Siellä kisasin kaksikossa sekä nelikossa, ja kisamatka oli 2 kilometriä. Tämä oli mulle kauden ensimmäinen virallisen kisamatkan kilpailu. Meillä oli hyvät joukkueet, ja oli todella hauskaa kisata isoissa veneissä. Näissä kisoissa sijoituimme kaksikossa neljänneksi ja nelikossa otimme hopeaa. Kisan jälkeen joukkuekaverini alkoivat pohtia, miten voisin saada Italian kansalaisuuden, jotta pääsisin kisaamaan heidän kanssa Italian mestaruuskisoihin.

Toiset kaksi viikkoa Italiassa vietin Gaviratessa. Gaviratessa on toinen soutuseura saman järven rannalla, ja siirryin sinne treenaamaan, koska siellä oli muita suomalaisia soutajia ja  valmentajani. Ravasin aika paljon Varesen ja Gaviraten välillä, koska Varesessa treenattiin kisoja varten. Onneksi paikat ovat kuitenkin lähellä toisiaan.

Odotan todella innolla tulevan kevään ja kesän suunnitelmia ja reissuja eri paikkoihin. Kevät jatkuu kiireisenä, koska suunnitelmissa on vielä toinen ulkomaanleiri Italiaan maaliskuun lopussa. Silloin vietän Varesessa kolme viikkoa.

Olen Innoflamelle kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus viettää näin paljon aikaa ulkomailla ja päästä soutamaan ennen kuin Suomessa järvien jäät on sulaneet. On tosi tärkeää saada soutukilometrejä ennen kauden alkua.

Myöhemmin keväällä on tiedossa myös yksi jännittävä reissu, josta en vielä uskalla kertoa sen enempää.

Hyvää kevään odotusta kaikille!

Innoflame sponsoroi 20-vuotiasta soutajalupaus Vilma Kangasmäkeä kohti Kanadassa vuonna 2024 järjestettäviä nuorten MM-kisoja. Tässä blogissa Kangasmäki kertoo urheilijan arjestaan ja tavoitteellisesta treenamisestaan.

Viimeisimmät postaukset