Näin ovat menneet ensimmäiset viikkoni Jenkeissä: sopeutumista aamutreeneihin ja opiskelukulttuuriin

Tammikuun ensimmäisenä päivänä muutin yksin Floridan Orlandoon opiskelemaan University of Central Floridaan. Sopeutuminen on sujunut pääasiassa hyvin, mutta olen kohdannut myös haasteita, kirjoittaa Vilma Kangasmäki.

Tammikuun ensimmäisenä päivänä muutin yksin Floridan Orlandoon opiskelemaan University of Central Floridaan. Sitä päivää olin odottanut pitkään. Tuntui epätodelliselta, kun kova työ palkittiin ja pääsin vihdoin toteuttamaan yhden mun suurimmista unelmista. Kävin läpi monenlaisia tunteita, mutta päällimmäisenä oli innostus kaikesta uudesta, mitä tulisin kokemaan.

Sopeutuminen täysin uuteen maahan ja elämäntilanteeseen on ollut yllättävän helppoa. Tiesin jo ennen saapumistani, että viihtyisin täällä, mutta tietenkin myös jännitin, tuleeko tämä olemaan mulle oikea paikka. Onneksi tunsin joukkuelaisiani täältä vähän jo ennen kuin saavuin.

Joukkue, valmentajat ja kaverit ovat helpottaneet sopeutumistani. Tuntuu kuin olisin ollut osa tätä joukkuetta jo pidempään kuin kuukauden. Sopeutumistani on helpottanut myös se, että muutin kolmen muun tänne vasta saapuneen soutajan kanssa samaan kämppään. On helppoa asua yhdessä, kun meillä kaikilla on samat aikataulut ja pystymme samaistumaan toisiimme.

Myös sopeutuminen treeneihin on sujunut hyvin. Treenimäärät on täällä aika samat kuin mulla oli Suomessa. Meillä on keväällä kisakausi, joten treenaamme noin 15-20 tuntia viikossa.

En kuitenkaan ole täysin välttynyt haasteilta.Treeniajat ovat nimittäin ihan erilaiset kuin mihin olen Suomessa tottunut. Aamutreenit alkavat kello 6.30, jotta kaikki ehtivät treenien jälkeen kouluun. Herään joka päivä kello 5.30, mikä on ollut mulle yksi isoimmista muutoksista. Suomessa tein melkein aina aamutreenit yksin ja sain päättää itse aikatauluni. Yleensä heräsin kahdeksan aikaan.

Myös iltapäivätreenit ovat täällä paljon aikaisemmin kuin Suomessa. Vaikka olen tottunut koviin treeneihin, täällä ne ovat vielä kovempia ja intensiivisempiä kuin mitä olen ennen tehnyt. On myös hyvin erilaista treenata isossa joukkueessa. Suomessa olen tottunut treenaamaan yksin tai kahden joukkuelaisen kanssa. Saan lisää motivaatiota, kun saan olla osana isoa joukkuetta. Kaikilla joukkueessa on samat tavoitteet, ja kaikki kannustavat toisia jaksamaan.

Isoin haaste mulle on kuitenkin ollut opiskelun aloittaminen ja arjen aikataulutus. Valmistuin lukiosta keväällä 2022, joten ennen tänne tuloa mulla oli aika pitkä tauko opiskelusta. Koulu on ollut mulle aina haastavaa, ja nyt tauon jälkeen on ottanut oman aikansa päästä taas rytmiin ja löytää motivaatio opiskelulle.

Koulun ja treenien yhdistäminen vie paljon aikaa, ja mun päivät on tosi kiireisiä. Onneksi saan täällä apua kaikkeen. Urheilijoilla on oma opinto-ohjaaja, joka auttaa valitsemaan kurssit ja suunnittelemaan aikataulut. On myös mahdollista saada jokaiseen kurssiin oma tutor, joka auttaa opiskelussa.

Paikkana University of Central Florida on täydellinen valinta. UCF-kampus on yksi isoimmista kampuksista koko maassa. Vaikka kampus on iso, liikkuminen täällä on helppoa. Käveleminen kampuksella on mieluisaa, koska kaikkialla on niin nättiä. Myös kampuksen ulkopuolella on paljon tekemistä, ja Orlandon keskusta on lähellä.

Olen nauttinut Orlandossa asumisesta. Tuntuu aidosti siltä, että valitsin oikean paikan itselleni. Odotan innolla seuraavaa neljää vuotta täällä.

Innoflame sponsoroi 20-vuotiasta soutajalupaus Vilma Kangasmäkeä kohti Kanadassa vuonna 2024 järjestettäviä nuorten MM-kisoja. Tässä blogissa Kangasmäki kertoo urheilijan arjestaan ja tavoitteellisesta treenamisestaan.

Viimeisimmät postaukset