Täältä tullaan, Kanada 2024! Takana ehjä harjoitusjakso ja edessä Italian leiri

Vietän välivuotta, ja se on hyvä tilaisuus keskittyä täysillä urheiluun. Harjoituskausi on pyörähtänyt hyvin käyntiin, kirjoittaa Innoflamen sponsoroima nuori soutajalupaus Vilma Kangasmäki.

Syys-lokakuun vaihteessa treenilomani loppui ja harjoituskausi alkoi. Mun treenit jakautuu neljän viikon jaksoihin, joista kaksi ekaa viikkoa on kovia viikkoja. Silloin treenitunteja kertyy noin 15 viikossa. Kolmas viikko on keskikova, ja se sisältää kovatehoisia treenejä, mutta treenimäärät eivät ole niin suuria kuin kahdella ensimmäisellä viikolla. Kevyellä viikolla mulla on enemmän vain peruskestävyysharjoituksia, ja yleensä kevyen viikon viikonloppu on kokonaan vapaa treeneistä. Lokakuussa sain todella hyvän ja ehjän harjoitusjakson.

Keli kylmenee koko ajan, mikä tarkoittaa sitä, että soutukausi on tältä vuodelta päättymässä. Onneksi lokakuu on kuitenkin ollut lämmin tänä vuonna, joten olen päässyt nauttimaan tyynistä ja syksyisistä keleistä vesillä. Ruskan värit ja auringonlaskut tekevät syksyn soutulenkeistä vielä nautinnollisimpia.

Lokakuussa olen saanut totutella taas normiarkeen kisakauden jälkeen. Nyt, kun ei ole koulua tai töitä urheilun ohella, normaali arkipäiväni koostuu aamutreenistä, päiväunista ja iltatreenistä. Tällä hetkellä vietän välivuotta ja panostan urheiluun, joten teen vain silloin tällöin keikkatöitä treenien ohella.

Välivuosi on hyvä tilaisuus keskittyä täysillä urheiluun. Kaikkien kesällä matkattujen kisareissujen ja leirien jälkeen on kiva palata rauhalliseen arkeen. Pystyn keskittymään treenien lisäksi kunnolla myös palautumiseen.

Pääsin kuitenkin lokakuussa myös reissaamaan Tampereelle syysleirille. Siellä treenasimme vesillä isoilla veneillä sekä teimme sisäsoututreenejä. Pääsimme myös kisaamaan leikkimielisen kilpailun.

Tällaiset leirit ovat kivoja harjoituskaudella. Pääsen näkemään muiden seurojen soutajia, ja saan valmennusta useilta valmentajilta. Harjoitusten osalta on siis hyvä syksy takana. Odotan todella innoissani tulevaa neljän viikon pituista ulkomaan leiriä Vareseen, Italiaan. Se on tässä kuussa. Siellä pääsen treenaamaan italialaisten valmennusryhmään. Saan paljon motivaatiota harjoitteluun isossa porukassa treenaamisesta.

Innoflame sponsoroi 20-vuotiasta soutajalupaus Vilma Kangasmäkeä kohti Kanadassa vuonna 2024 järjestettäviä nuorten MM-kisoja. Tässä blogissa Kangasmäki kertoo urheilijan arjestaan ja tavoitteellisesta treenamisestaan.

Viimeisimmät postaukset